Sweden: Electrolux förlänger och förnyar avtalet med GoExcellent

Emma Markström, Client Manager på GoExcellent

Emma Markström, Client Manager at GoExcellent

Det nordiska Contact Center företaget GoExcellent har fått förnyat förtroende från Electrolux om att fortsätta leveransen av kundservicetjänser till Electrolux kunder under ytterligare 3 år.

“GoExcellent har utvecklat en rad IT- och servicetjänster för Electrolux och dess servicepartners genom åren. Detta är ett steg bland många vi tillsammans ska ta framöver och vi ser fram emot vår gemensamma utveckling”, informerar Emma Markström, Client Manager på GoExcellent.

Avtalet omfattar olika tjänster inom bland annat kundservice via olika kanaler och omfattar marknaderna för Sverige och Norge. GoExcellent IT services i Piteå har utvecklat en rad tjänster för Electrolux och dess servicepartners genom åren.

Verksamheten drivs från GoExcellents kontor i Piteå och omfattar ca 60 medarbetare.

GoExcellent har levererat tjänster till våra kunder sedan 2001 med hög kundnöjdhet och vi ser fram emot tre nya år där vi tillsammans utvecklar samarbetet ytterligare.

“GoExcellent har levererat tjänster till våra kunder sedan 2001 med hög kundnöjdhet och vi ser fram emot tre nya år där vi tillsammans utvecklar samarbetet ytterligare”, säger Tobias Friedrich, Consumer Care Call Center Manager Nordic Cluster, Electrolux.

”Vi är väldigt stolta att få förnyat förtroende från Electrolux. Förlängningen av avtalet är resultatet av en kvalitativ leverans och god dialog vi har tillsammans och som vi kommer utveckla de kommande tre åren”, säger Terje Andreassen – CEO på GoExcellent.

För mer information, vänligen kontakta:
Terje Andreassen, CEO, 070-226 42 85, terje.andreassen@goexcellent.com

Om GoExcellent
GoExcellent Group är specialiserad på att driva contact centers i Norden. Med mer än 20 miljoner kundkontakter per år, en omsättning på 80 MEUR och en verksamhet på 10 orter har GoExcellent blivit en av Nordens ledande inom sitt område. Bland kunderna finns företag som Canal Digital, Fortum, RiksTV och Electrolux. Huvudkontoret ligger i Solna utanför Stockholm, GoExcellents contact center finns bland annat i Köpenhamn, Oslo, Helsingfors, Stockholm samt på sex andra orter i Norge, Finland och Sverige. GoExcellent ger sina medarbetare kompetens, teknologi och processer och bidrar därmed till sina kunders framgång.